VINNAREN 2019 ÄR Tesla Model 3 Long Range Standard Plus

Teslas representanter GRATULERAS av Mattias Hansson – Solelbilen.

Utmärkelsen SolElbilen 2018

Utmärkelsen SolElbilen instiftades 2018 av GruppSol AB och ElBil Sverige och delas årligen ut till den elbil med lägst elförbrukning enligt EPA standarden (nära verklig förbrukning) och har längst körsträcka på solproduktionen från en solcellspanel (Canadian Solar 300 Watt). Priset delas inte ut till samma bilmodell två år i rad.

SOLELBILEN 2018 – Hyundai IONIQ
Hyundai IONIQ Electric är den elbil med lägst förbrukning och når en räckvidd på 192mil/solcellspanel. Plats nr 2 delas av Tesla Model 3 Long Range och Renault Zoe som båda når 185mil. Listan tar inte hänsyn till bilens vikt och batteristorlek. Hela listan finns på https://solelbilen.se/solelbilen-topplista/

Syftet med detta pris är:
1) att premiera de elbilar som har låg energiförbrukning. Vi utgår från amerikanska EPA standarden (nära verklig förbrukning)
2) utbilda marknaden så att fastighetsägare som väljer att investera i en solcellsanläggning också framtidsäkrar med att sätta upp paneler för att kunna köra sin elbil på solel.

GruppSol har tagit fram tjänsten Solelbilskalkylatorn som möjliggör att räkna fram hur många solcellspaneler som behövs för att köra en årlig körsträcka.

Video över prisutdelningen finns att ta del av på GruppSols Facebooksida: https://www.facebook.com/groups/gruppsol/permalink/1063012583869930/

Bilderna nedan visar Mattias Hansson ordförande GruppSol AB, Magnus Johansson ordförande ElBil Sverige dela ut priset till Tobias Joelsson PR Chef Hyundai Sverige.